Allergie

Bij een allergie is het lichaam overgevoelig voor een bepaalde stof. Wanneer deze stof wordt ingeademd, aangeraakt of het lichaam binnendringt volgt een allergische reactie. Deze allergische reacties variëren sterk. Zo kan jeuk optreden, maar bijvoorbeeld ook een middenoorontsteking. Lees hier Alles over allergie.

Allergieën die vaak voorkomen zijn allergie voor medicijnen, hooikoorts, glutenallergie en voedselallergie. Heeft u hooikoorts? Dan bent u overgevoelig voor pollen. Bij een voedselallergie bent u allergisch voor bepaald eten of drinken, zo bent u bij glutenallergie allergisch voor gluten. BENU Apotheek informeert u per allergie over de symptomen, oorzaken en wat u ertegen kunt doen.

Allergie

Alles over allergie

Bij een allergie is het lichaam overgevoelig voor een bepaalde stof. Wanneer u met de stof in aanraking komt, volgt een allergische reactie.
Lees verder
Hooikoorts

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeelkorrels, ook wel pollen genoemd. Zowel bomen en bloemen produceren pollen tijdens hun bloei.
Lees verder
Voedselallergie

Voedselallergie

Voedselallergie is een overdreven reactie van uw lichaam op het eten/drinken, aanraken of inademen van bepaalde voedingsmiddelen.
Lees verder
Glutenallergie

Glutenallergie

Gluten is een mengsel van eiwitten en zit in verschillende graansoorten, onder andere in tarwe, rogge en gerst. Hier kunt u allergisch voor zijn.
Lees verder
Allergie voor medicijnen

Allergie voor medicijnen

Bij een medicijnenallergie is uw lichaam overgevoelig voor een bepaald medicijn. U kunt dan last krijgen van een allergische reactie.
Lees verder
Allergie

Warmte-allergie

Warmte-uitslag zijn jeukende bultjes die kunnen ontstaan op uw huid na een warme dag. Deze bultjes kunnen erg vervelend zijn.
Lees verder