Huidverzorging

Waarvoor dient uw huid?

Uw huid is uw grootste orgaan. Uw huid beschermt u tegen bijvoorbeeld straling, vuil en micro-organismen. Ook speelt uw huid een belangrijke rol bij uw temperatuurregeling, uw vochthuishouding, de afvoer van afvalstoffen en de aanmaak van vitamine D. Verder is uw huid heel belangrijk voor uw gevoelsfuncties. Uw huid bestaat uit drie lagen. De buitenste laag is de opperhuid, die een beschermende rol vervult. De middelste laag is de lederhuid, die de soepelheid en stevigheid van uw huid bepaalt. Daaronder ligt het onderhuids vet- of bindweefsel, dat onder meer zorgt voor isolatie en de temperatuurregeling.

Waarom is goede huidverzorging nodig?

Er zijn meerdere huidtypes: soepel of juist trekkerig, vetarm of juist vettig, vochtarm, gevoelig of allergisch, rood, onzuiver, gemengd – allerlei varianten zijn mogelijk. U kunt last hebben van een droge huid in de winter, warmte-uitslag en littekens. Ook moet u letten op uw huid in de zomer en op reis. Daarom is verzorging op maat nodig. Ook verandert de huid in de loop van uw leven. Zo is een ouder wordende huid bijvoorbeeld minder soepel, minder elastisch en dunner dan een jongere huid. Zo hebben tieners behoefte aan een ander type huidverzorging. Zowel uw huidtype, uw leeftijd als uw gezondheidstoestand vragen om goed afgestemde huidverzorging.

Huidverzorgingsproducten van BENU Apotheek 

Een gezonde huid straalt, voelt aangenaam en heeft een frisse kleur. Uw BENU Apotheek biedt huidverzorgingsproducten die uw huid optimaal ondersteunen, zowel voor gezichtsverzorging als lichaamsverzorging. Dankzij het professionele en persoonlijke huidadvies, in uw apotheek of online, kunt u een verzorgingspakket samenstellen dat precies bij uw huid past. 

Het assortiment aan huidverzorgingsproducten bestaat uit de beste apothekersmerken (zie hieronder). U kunt deze huidverzorgingsproducten kopen in uw BENU Apotheek of in de BENU Webshop.

 • Vichy

  Vichy bevat mineraliserend thermaal water uit het vulkanische gebied van de Auvergne (Frankrijk). Dit bronwater bevat 15 mineralen die uw huid ondersteunen en sterker maken. 

 • Eucerin

  Huidverzorgingsproducten van Eucerin helpen bij het herstellen en beschermen van uw huid. Daarom wordt Eucerin vaak geadviseerd bij huidproblemen. Eucerin-producten worden regelmatig aanbevolen door dermatologen.  

 • La Roche-Posay

  La Roche-Posay is geschikt voor de meest gevoelige huid en wordt vaak aanbevolen door dermatologen. La Roche-Posay bevat thermaal bronwater uit de gelijknamige Franse plaats. Dit bronwater, ontstaan door de wisselwerking tussen regenwater en krijtrotsen, ondersteunt de werking van deze huidverzorgingsproducten.  

 • Avène

  De huidverzorgingsproducten van Avène zijn afgestemd op de meest kwetsbare en gevoelige huid. Ze bevatten het krachtige thermale bronwater uit het Zuid-Franse dorpje Avène (in de Orb-vallei). Dit bronwater is rijk is aan silicium en oligo-elementen. Daardoor werkt het anti-irriterend en jeukstillend. Hierdoor werken de huidverzorgingsproducten van Avène verzachtend, kalmerend en herstellend voor de gevoelige huid. 

 • Livsane

  De crèmes en zalven van Livsane bieden hoogwaardige kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Ze helpen bij diverse huidproblemen. 

 • Pure Gold Collagen

  Het huidverzorgingsproduct van Pure Gold Collagen is geen crème, maar een voedingssupplement met 11 actieve ingrediënten dat u opdrinkt. Het bevat andere onder andere collageen en antioxidanten. Pure Gold Collagen werkt van binnenuit aan een mooie, gezonde huid. In Pure Gold Collagen wordt Japanse wijsheid gecombineerd met Europese expertise. 

Verzorgen van uw gezichtshuid

Om de huid van uw gezicht goed te verzorgen, kunt u het best 3 stappen volgen: reinigen, verzorgen en aanvullen.

Reinigen van uw gezichtshuid

Het is belangrijk om uw gezichtshuid dagelijks te reinigen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Dan verwijdert u make-upresten, vuil, fijn stof, vet en dode huidcellen. Zo voorkomt u dat uw poriën verstopt raken en uw huid grauw van kleur wordt. U heeft keuze uit verschillende reinigingsproducten: een schuimende cleanser plus water, een reinigingsmelk plus een toner (ook wel lotion of tonic genoemd), of een micellaire lotion (dit 2-in-1-product wordt ook wel reinigingswater genoemd). Zo kunt u uw reinigingsproduct afstemmen op wat uw huid nodig heeft.

Verzorgen van uw gezichtshuid

Verzorg uw gezicht na het reinigen met een crème of emulsie, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Huidverzorgingsproducten bieden bescherming tegen dingen die een ongunstige uitwerking hebben op uw huid. Denk bijvoorbeeld aan wind, kou, airconditioning, centrale verwarming of fijnstof. Een passend huidverzorgingsproduct zorgt er ook voor dat uw huid comfortabel aanvoelt. Als u een verzorgingsproduct met een beschermingsfactor (SPF) kiest, wordt uw huid bovendien beschermd tegen de schadelijke invloeden van zonnestraling (huidveroudering).  

Aanvullende gezichtsverzorging 

Het is goed voor uw huid als u daarnaast aanvullende huidverzorgingsproducten gebruikt. Bijvoorbeeld een serum om uw huid extra te voeden, of een speciale oogcrème voor de kwetsbare huid rond uw ogen. Als u ook regelmatig scrubt en een gezichtsmaskertje neemt, stimuleert u de celvernieuwing van uw gezichtshuid. Dat zorgt voor een frisse teint.