Lichaamsverzorging

Lichaamsverzorging is belangrijk voor uw algemene gezondheid. Goede producten helpen bij het reinigen en verzorgen van uw huid. Ook beschermen deze tegen slechte invloeden van buitenaf, zoals de zon of warmte en kou. Huidverzorgingsproducten helpen bij huidproblemen en kunnen uw geïrriteerde huid kalmeren. Zo kunt u last hebben van zweet of van irritatie na het scheren. Dagelijkse lichaamsverzorging zorgt voor een gezonde huid die er goed uit ziet.

De verzorging van de huid bestaat uit drie stappen: reinigen, verzorgen en beschermen.

Reinigen

Uw huid reinigen is belangrijk bij goede huidverzorging. Bij het reinigen worden talg, vuil, en zweet van uw huid verwijderd. Dit zorgt ervoor dat uw huid kan ademen en voorkomt vieze lichaamsgeuren.

Hoe kunt u uw huid reinigen?

Regelmatig uw huid reinigen houdt deze gezond. Maar te vaak wassen of agressieve reiniging kunnen juist zorgen voor problemen. Te vaak te lang douchen kan uw huid bijvoorbeeld uitdrogen. Agressieve reinigingsproducten kunnen uw huid beschadigen en de barrièrefunctie verzwakken. Als de beschermende functie van de huid niet goed werkt wordt deze gevoeliger. Daardoor neemt de kans op uitdroging, infecties en allergische reacties zoals eczeem toe. Bekijk hier de 6 tips om uw gezicht goed te reinigen.

Heeft u last van eczeem? Hier leest u wat u kunt doen bij eczeem.

Kies reinigingsproducten die bij u passen

Bij het kiezen van goede reinigingsproducten er op te letten dat:

 • deze zacht is voor de huid
 • deze past bij uw huidtype en eventuele huidaandoeningen
 • deze de huid goed hydrateert

U vindt de beste reinigingsproducten voor uw huid in de BENU Webshop.

Tips bij het reinigen van uw huid.

 • Douche niet te heet. Dit onttrekt vocht uit uw huid.
 • Wrijf niet te hard bij het drogen van de huid. Door deze droog te deppen houdt deze meer vocht vast

Verzorgen

Verzorgingsproducten zoals een crème of lotion hydrateren en voeden de huid. Ook kunnen deze helpen huidproblemen te behandelen. Hydratatie van uw huid zorgt niet alleen voor genoeg vocht in uw huid, maar ook voor vernieuwing van uw huid. Hierdoor blijft uw huid soepel en zacht.

Hoe kunt u uw huid verzorgen?

Breng uw verzorgingsproducten aan na het reinigen van uw huid. Een schone huid kan de verzorging beter opnemen. Een crème of lotion gebruiken na het douchen houdt uw huid gezond en kan problemen voorkomen of behandelen. Op elk deel van uw lichaam is de structuur anders en is andere verzorging nodig. Uw handen hebben bijvoorbeeld veel te maken met warmte, kou en zonlicht. Uw voeten zitten juist vaak de hele dag opgesloten in schoenen.

Kies verzorgingsproducten die bij u passen

Kies een vochtinbrengend product voor uw lichaam dat bij uw huidtype past. Heeft u bijvoorbeeld een droge huid? Kies dan voor een rijkere crème. Is uw huid juist heel gevoelig? Kies dan voor milde producten. Hier vindt u meer informatie over de verschillende huidtypes en hoe u deze kunt verzorgen.

Verder kunt u bij uw keuze letten op:

 • eventuele huidproblemen of allergieën
 • producten met alcohol of parfum, deze drogen de huid uit
 • eigen wensen zoals ingrediënten, geur etc.

Beschermen

Uw lichaam heeft een eigen manier om uw huid te beschermen tegen de invloed van zonlicht. Dit doet uw huid door pigmentatie (de bruine kleur in uw huid) en door het dikker maken van de bovenste huidlagen. Bij sterke UV-straling of een lange tijd in de zon heeft uw lichaam hulp nodig bij het beschermen van uw huid. Te veel zonlicht is de grootste oorzaak van veroudering van uw huid en pigmentvlekken. Ook kunt u huidallergieën krijgen of zelfs huidkanker.

Hierdoor is het heel belangrijk uw huid goed te beschermen tegen UV-stralen.

Zo kunt u uw huid beschermen

Breng naast de verzorgingsproducten ook een zonnebrandcrème aan op uw huid. Doe dit altijd ruim voordat u de zon in gaat. Hierdoor heeft uw huid tijd om de crème goed op te nemen. Als u langere tijd de zon in gaat is het belangrijk uw huid vaak opnieuw in te smeren.

Kies bescherming die bij u past

De keuze van de juiste zonnebrand crème is afhankelijk de gevoeligheid van uw huid en uw huidtype. Het hangt ook af van het seizoen en hoe lang en vaak u de zon in gaat. Verder is het belangrijk om:

 • een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Hoe lichter uw huid, hoe hoger de factor.
 • Speciale zonnebrandcrème te kiezen bij speciale omstandigheden zoals wintersport.
 • Uw huid dik in te smeren
 • Ook goed te smeren op zonnige maar koele dagen.

Goede producten voor uw huid vindt u in uw BENU Apotheek en in de BENU Webshop. Wilt u advies over uw persoonlijke situatie? Neem dan (telefonisch) contact op met uw BENU Apotheek.