Weerstand en vitaminen

Hoe hoger uw weerstand, hoe kleiner de kans dat u ziek wordt. Hoe hoog uw weerstand is hangt af van uw afweersysteem. Deze bestrijdt bacteriën en virussen waarvan u ziek kunt worden. BENU Apotheek vertelt u graag meer over de oorzaken en gevolgen van een verlaagde weerstand. En we geven u tips om de weerstand te verhogen. Vitaminen zijn chemische verbindingen die van nature voorkomen in gezonde voeding. Uw lichaam heeft elke dag vitaminen nodig voor groei, voor herstel en om goed te functioneren. Bovendien zijn vitaminen belangrijk voor een goede weerstand.

Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk. Toch heeft u soms een lagere weerstand. Dan bent u gevoeliger voor ziekten en infecties. Zo kunt u last krijgen van griep, hoest en verkoudheid. Ook kan uw kind last hebben van kinderziektes. Wat zijn daarvan de symptomen en oorzaken? En wat kunt u ertegen doen? BENU Apotheek geeft u hierover informatie.

Weerstand

Alles over weerstand

Weerstand is het vermogen van uw lichaam om u te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, zodat u niet ziek wordt.
Lees verder
Griep

Kans op griep verlagen

U kunt besmetting met een griepvirus niet altijd voorkomen. Wel kunt u de kans op griep verlagen.
Lees ons advies
Verkoudheid

Verkoudheid

Verkoudheid wordt veroorzaakt allerlei soorten verkoudheidsvirussen. Die leiden tot een ontsteking van onder andere uw neusslijmvlies.
Lees verder
Hoest

Hoest

Hoest ontstaat doordat uw luchtwegen worden geprikkeld. Door het hoesten maakt uw lichaam uw luchtwegen schoon.
Lees verder
Kinderziektes

Kinderziektes

Kinderziektes zijn ziektes die mensen op jonge leeftijd oplopen. Kinderen hebben minder weerstand, die moet nog opgebouwd worden.
Lees verder
Vitaminen

Vitaminen

Uw lichaam heeft elke dag vitaminen nodig voor groei, voor herstel en om goed te functioneren.
Lees verder