Etikettenles

Sommige mensen moeten meerdere medicijnen op verschillende momenten per dag gebruiken. Om zich beter te voelen of om klachten te verminderen. Maar was het nu de rode pil in de ochtend en de roze in de middag? Of juist andersom? Het kan best lastig zijn het overzicht te behouden. Een medicijnrol helpt om de juiste medicijnen op het juiste moment in te nemen. 

Wat is een 'Medicijnrol'?

Een medicijnrol, ook wel baxter genoemd, is een rol van zakjes met daarin uw pillen. De medicijnen zijn verpakt per moment van de dag waarop u ze in moet nemen. Een ochtendzakje en avondzakje bijvoorbeeld.  De zakjes zitten op een rol voor een periode van één of twee weken. 

Met een medicijnrol hoeft u pillen niet meer uit de verpakking te drukken. U scheurt gewoon het zakje open met uw handen of knipt het open met een schaar. Niet alle medicijnen kunnen in een medicijnrol. Koelkastmedicijnen of injecties bijvoorbeeld niet. Vindt u het lastig om overzicht te houden over uw verschillende medicijnen? Dan kan uw BENU Apotheker samen met u kijken of de BENU Medicijnrol fijn voor u is. Of uw apotheker stelt het zelf voor. 

Vragen over de BENU medicijnrol? Uw BENU Apotheek beantwoordt uw vragen graag.