Duurzaamheid bij BENU

Bij BENU vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarom een belangrijk thema in onze bedrijfsvoering. We zijn telkens op zoek naar manieren om te verduurzamen en een gezond bedrijf te blijven. Hieronder kunt u hier meer over onze duurzame initiatieven lezen.

Duurzaamheid

Duurzaam distributiecentrum

Apotheken in en rondom Amsterdam krijgen in 2023 geleverd vanuit een duurzaam distributiecentrum. Dit nieuwe DC zorgt voor een vermindering van 30.000 kilo CO2-uitstoot.
Lees meer
Duurzaamheid

Bezorgen op zonne-energie

BENU bezorgt in Rotterdam medicijnen met de SunRider: de eerste cargo-bike ter wereld die zichzelf oplaadt door zonne-energie!
Lees meer
Medicijnafval

Medicijnverspilling voorkomen

Elk jaar gooien we in Nederland 100 miljoen euro aan ongebruikte medicijnen weg. Wat doet BENU om medicijnverspilling te voorkomen? En wat kunt u zelf doen?
Lees meer
Bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding

De nieuwe collectie bedrijfskleding voor BENU apothekers en assistenten is gemaakt van duurzame materialen.
Lees meer
Duurzaam bezorgen

Verzamelpunt medicijnafval

Wist u dat u de lege doordrukstrips en andere resten van uw medicijnen milieuvriendelijk kunt inleveren bij uw BENU Apotheek?
Lees meer
Duurzaamheid

Medicijnen over? Spoel niet door!

Jaarlijks belandt 140.000 kilo aan medicijnresten in ons oppervlaktewater. Dit is schadelijk voor de natuur. BENU wilt samen met klanten het probleem verminderen.
Lees meer