BENU Medicijnscan

Omdat iedereen andere zorg nodig heeft, zorgen wij anders voor iedereen. Daarom hebben we de BENU Medicijnscan. Deze slimme Medicijnscan controleert automatisch uw medicijngebruik en geeft mogelijke verbeteringen weer. Uw apotheker geeft u hier advies over. Zo krijgt u altijd de zorg die het beste bij u past. Nu en in de toekomst.

  • Scant uw medicijngebruik volgens de laatste inzichten
  • Vermindert kans op onnodige bijwerkingen en complicaties. 
  • Zorgde al bij 980.000 klanten voor verbeterd medicijngebruik

De BENU Medicijnscan is een gratis service voor onze klanten. Bent u klant bij BENU? Dan controleren wij automatisch uw medicijngebruik met de slimme medicijnscan. Bent u nog geen klant maar wilt u wel zeker zijn van de juiste zorg? Schrijf u in bij de dichtstbijzijnde BENU Apotheek.

Hoe werkt het?

De BENU medicijnscan is een gratis service van uw BENU Apotheek. De Medicijnscan scant actief wanneer u nieuwe medicijnen bij ons afhaalt of als er nieuwe informatie bekend is over uw medicijn. En ook tussendoor als u persoonlijke veranderingen of klachten aan uw apotheek doorgeeft. Zo kunnen wij u het beste helpen. Samen staan we sterk.

Bent u nieuw bij BENU Apotheek? Dan passen wij uiteraard de BENU Medicijnscan toe en stemmen wij in overleg met uw huisarts af hoe we uw medicijngebruik kunnen verbeteren.

De BENU Medicijnscan…

…controleert het medicijngebruik van onze klanten.
…stelt jaarlijks bij 1,3 miljoen klanten een aanpassing voor
…zorgt bij ruim 760.000 klanten voor verbeterd medicijngebruik.
…heeft de kans op ziekenhuisopname van al 440.000 klanten verkleind.
…geeft onze BENU klanten een veilig gevoel.

Waarom is de BENU Medicijnscan nodig?

Medicijnen zijn er om te helpen. Maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op hoe u zich voelt. Te veel, te weinig of onjuist medicijngebruik kan onnodige bijwerkingen en zelfs complicaties als gevolg hebben. De BENU Medicijnscan houdt rekening met de behandelrichtlijnen en laatste inzichten. Zien wij verbeteringen? Dan stemmen wij dat af met uw (huis)arts. Daarna bespreken we dit met u. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om te veranderen van medicijn, de combinatie van medicijnen aan te passen, ze anders te gebruiken of zelfs te stoppen.

Gebruikt u langere tijd meerdere medicijnen? En wilt u zelf meer inzicht in uw medicijngebruik? Lees meer over de persoonlijke BENU Medicijnbeoordeling.

Benu medewerker met inhalatiecoach