BENU Medicijnbeoordeling

leestijd 2 minuten·409 woorden

Krijg advies over uw medicijngebruik

Medicijnen zijn er om u te helpen. Maar ze kunnen ook nadelen hebben. Zeker als u verschillende medicijnen tegelijk gebruikt. Bij het combineren van medicijnen heeft u een grotere kans op bijwerkingen. Ook kunnen verschillende medicijnen soms niet goed op elkaar reageren. De BENU Medicijnbeoordeling is een adviesgesprek in de apotheek. Uw apotheker bekijkt dan samen met u hoe u zich zo goed mogelijk kunt voelen met de medicijnen die u gebruikt.

  • Samen uw medicijngebruik bespreken
  • Onnodige bijwerkingen verminderen
  • 77% waardeert het gesprek als nuttig
 

Daarvoor gaat u naar BENU

Beter voelen bij gebruik medicijnen

Gebruikt u meerdere medicijnen? Vraag dan bij uw apotheek hoe de BENU Medicijnbeoordeling uw leven met medicijnen kan verbeteren. De BENU Medicijnbeoordeling begint met een persoonlijk gesprek in uw apotheek. Samen met u nemen wij uw medicijnen, innamemomenten en leef- en eetgewoonten door. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat uw medicijngebruik nog steeds aansluit bij uw situatie. Bepaalde levensmiddelen kunnen de werking van uw medicijnen namelijk beïnvloeden. Bijvoorbeeld melk en alcohol kunnen een ongewenste wisselwerking hebben met medicijnen. Zijn er verbeteringen voor u? Dan passen wij in overleg met uw arts uw medicijngebruik aan. Het kan bijvoorbeeld beter zijn om te veranderen van medicijn, de combinatie van medicijnen aan te passen, ze anders te gebruiken of zelfs te stoppen.

Wilt u meer weten over hoe de apotheker en de huisarts samenwerken? Luister dan naar ons gesprek met Annie Hudepohl, huisarts in Hoogeveen.

Mijn medicijngebruik past nu beter bij mijn situatie.

;

Help uw medicijngebruik verbeteren

BENU Apotheek controleert daarnaast geautomatiseerd uw medicijngebruik. Wij houden daarbij rekening met de behandelrichtlijnen en laatste inzichten. Zo helpen wij uw medicijngebruik te verbeteren. Maar wij hebben ook uw hulp nodig. Veranderen uw persoonlijke omstandigheden? Heeft u last van klachten? Of gebruikt u medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, zoals pijnstillers? Laat het ons weten. Dit kan tijdens de BENU Medicijnbeoordeling, maar u kunt ook altijd tussendoor contact opnemen.


Tip van de apotheker

Verander nooit zelf uw medicijngebruik, maar vraag ons om advies.

De BENU Medicijnbeoordeling…

… begint met een persoonlijk gesprek in de apotheek
… bekijkt jaarlijks voor 50.000 klanten hun situatie en medicijngebruik 
… wordt door 77% van de klanten als nuttig gewaardeerd
… geeft klanten die meerdere medicijnen gebruiken een fijner gevoel

 

Stappenplan BENU Medicijnbeoordeling